Karate Team Utrecht

Karate Team Utrecht is een karate club gevestigd in het Leidsche Rijn college in Utrecht.

Karate Team Utrecht geeft Karate lessen aan de Jeugd en (jong)volwassenen! De Karate stijl die wij hanteren is het Shotokan Karate. Shotokan karate behoort tot een van de populairste moderne karate stylen in de hele wereld.

Het beoefenen van karate heeft verschillende achtergronden en motivaties

Meer conditie opbouwen, lekker ontspannen, fysieke gesteldheid verbeteren, meer zelfvertrouwen krijgen, je grenzen verleggen, uithoudingsvermogen opbouwen, motoriek ontwikkelen, afvallen, concentratie vermogen verbeteren, discipline bijbrengen, gezellig sporten, sociale contacten onderhouden, een uitlaatklep.

Drie avonden in de week verzorgt onze hoofddocent Lindsey Weerdenburg karatelessen. Hierin wordt zijn ondersteund door meerdere assistenten. De lessen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het lesgeef en les plezier is duidelijk aanwezig. Lindsey heeft een passie voor de sport en leerlingen. Naast de reguliere lestijden zet Lindsey zich ook in voor interne en externe activiteiten zoals uitwisselingen en uitjes. In het weekend is Lindsey vaak op pad met de wedstrijd selectie voor stages en toernooien.

 

– Karate Team Utrecht –

Karate is voor iedereen!

Bij het beoefenen van een budo sport als karate worden leerlingen geprikkeld en gemotiveerd om het uiterste uit zichzelf te halen. De aspecten van karate leer en draag je niet alleen mee tijdens de trainingen maar ook buiten de deur. Men wordt geleerd om respectvol met elkaar om te gaan en de nodige discipline op te bouwen. De Karate lessen bevatten pedagogische waarden en wordt er kennis gemaakt met het traditionele en wedstrijd karate. Plezier staat voorop en wordt er rekening gehouden met ieder zijn fysieke gesteldheid.

Meer informatie kunt u vinden op www.karateteamutrecht.nl