Workshops Karate voor BSO de Meeuw / Rivierwijkers in Utrecht

BSO Brood en Spelen Leidsche Rijn

Afgelopen zes weken heb ik een Karate cursus verzorgd voor Brood en Spelen aan BSO de Meeuw en BSO Rivierwijkers. Ik was al eerder aan de slag geweest voor de organisatie, maar dan op een locatie in Leidsche Rijn. Nu was het de beurt aan de BSO op de Mesdaglaan in Utrecht.

Ik kreeg een vaste groep kinderen, wat zowel voor de kinderen als mij heel erg fijn was. We hebben hierdoor weken lang diverse aspecten van het Karate/zelfverdediging kunnen behandelen en beproeven. Elke les konden we een stapje verder en dit vonden de kinderen ook erg uitdagend.

Wat is het een gezellige BSO. Toen ik al aankwam wandelen waren de kinderen mij al aan het opwachten. YES, de Karate juf! Ondanks de warme temperaturen stonden de kinderen en leidsters elke week weer klaar om te trainen. De kinderen waren elke week weer gemotiveerd en keken uit naar wat ze gingen leren. Wat gaan we vandaag leren? Heeft u stootkussens mee? Huh, Karate noodels? wauw cool een Karate plankje, gaan we de Kraanvogel leren?

Elke week zijn we bezig geweest met andere oefeningen en uitdagingen. We hebben o.a. gewerkt aan samenwerken, elkaar vertrouwen, reactie vormen, zintuigen gebruiken, ontwijken, zelfvertrouwen etc. Lekker fysiek bezig zijn met individuele en groepsopdrachten.

Ik heb zes weken lang met heel veel plezier lesgegeven. Uiteraard ben ik als Sensei (juf) meer dan trots op het resultaat wat we bereikt hebben binnen een aantal weken. Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen het Karateplankje door, wat beloond werd met een Karate diploma.

Brood en Spelen wederom bedankt voor de gastvrijheid, het vertrouwen in mij en hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer samenwerken.

BSO de Meeuw / Rivierwijkers op Mesdaglaan BSO Brood en Spelen Leidsche Rijn