Karate Team Utrecht wint prijzen in Rotterdam

Afgelopen weekend weer op pad geweest met zes deelnemers voor Kumite (sparring) wedstrijden in Rotterdam.

Voor de Sparring selectie was dit het eerste of tweede grote kumite toernooi. We zijn een jonge wedstrijdgroep en ik kan dan ook alleen maar trots zijn op de ploeg. Ze hebben gevochten als leeuwen. Uiteraard ben ik trots op de prestaties, maar nog belangrijker de ontwikkeling en het zichtbare plezier.

Resultaat: 1x Goud, 2x Zilver en 1x Brons – Lindsey Weerdenburg

Op 19 april 2015 hebben zes leerlingen van Karate Team Utrecht uit Leidsche Rijn meegedaan aan de 15e editie van het Charity toernooi. Ruim 300 deelnemers uit heel Nederland waren present op het Rotterdams Kumite (sparring) toernooi. De opbrengst van het toernooi ging naar ouders/verzorgers van ernstig zieke kinderen.

Het ochtend programma werd geopend met onze jongste deelnemers. Floris Sujecki won al zijn partijen overtuigend en mocht zich bekronen met het goud. Ook Dean Roestenburg plaatste zich op spectaculaire wijze in de finale door de halve finale met 8-0 te winnen van zijn tegenstander uit Amsterdam. In de finale moest hij genoegen nemen met een zilveren medaille.

De middaggroep zette de goede lijn voor de Karateclub uit Leidsche Rijn voort. Noehaila Bendada behaalde in de klasse dames 14 en 15 jaar onder de vijftig kilogram de bronzen medaille.

Als laatste van Karate Team Utrecht mocht Isabella Sujecki haar opwachting maken. Isabella heeft alles gegeven en mocht aan het einde van de dag een welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.

Safae Laajab kwam nog dicht in de buurt van eremetaal. In de kleine finale om het brons verloor Laajab en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. Jacky van de Meent die vorige week nog prijs wist te halen in Waalwijk belande nu naast het podium.

De KTU-leerlingen die meerdere dagen per week trainen in het Leidsche Rijn College gaan weer hard trainen voor het volgende evenement. Eind juni staat het volgende Kumite toernooi te wachten in Purmerend.

Wat zijn wij trots op het HELE team! Wij bedanken de familieleden en coaches voor de geweldige support!

Charity Tournament Rotterdam 2015 Charity Tournament Rotterdam 2015