Zeven workshops Karate bij BSO Brood en Spelen succesvol afgesloten

Vandaag heb ik de laatste les afgesloten voor BSO Brood en spelen in Leidsche Rijn. Wat waren het zeven geweldige Karate/zelfverdediging lessen. Stuk voor stuk. Prachtige zaal, goede begeleiding, enthousiaste kinderen. Met name het enthousiasme van de kinderen waardeerde ik zeer en gaven de lessen extra sfeer.

Je kunt zien dat BSO Brood en Spelen veel aandacht hecht aan sporten en bewegen voor de jeugd. Iets wat mij als Karate Sensei uiteraard enorm aanspreekt.

Zeven lessen lang hebben we gewerkt aan conditie vormen, samenwerken en individuele opdrachten, Karate technieken, zelfverdediging, zelfvertrouwen, reactie vormen en lekker fysiek bezig zijn.

De leiding van de BSO bleek zelf ook erg sportief aangelegen te zijn, en heeft ook actief meegedaan en zich in het zweet gewerkt samen met de kinderen.

Vandaag brak de laatste les aan uit de reeks. Een les waar de kinderen de afgelopen weken naartoe gewerkt hebben. De technieken werden nog kort doorgenomen, Karate noodels kwamen tevoorschijn, buikspieren werden getraind en vervolgens het Karate plankje. Met de juiste houding, techniek en zelfvertrouwen heeft iedereen het plankje doorgekregen.

Ik was uiteraard meer dan trots op het resultaat dat we de afgelopen weken hebben geboekt. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog vaak samenwerken.

Stukjes geschreven door BSO Brood en Spelen locatie Leidsche Rijn:

Karate team Utrecht heeft in het begin van de lente een workshop van 7 weken gegeven bij de bij de buitenschoolse opvang organisatie Brood en Spelen Leidsche Rijn. Deze buitenschoolse opvang locaties zijn gespecialiseerd in het aanbieden van sport en spel activiteiten. Maar voor de Karate activiteit wilde de organisatie een echte expert inhuren. Daarom kwam Lindsey iedere maandag middag een karate training geven aan de oudste leeftijdsgroep op de BSO, de 9+ groep.

Lindsey vertelde iedere les aan de jongens en meisjes dat karate alleen als verdediging gebruikt mocht worden. De kinderen leerden iedere week met veel plezier nieuwe technieken van Lindsey. De kinderen hebben onder andere stoten, trappen, verdedigingstechnieken en de Kata geleerd. De Kata is een soort dans die bestaat uit karate bewegingen. Als finale en afsluiting van de serie lessen hebben de kinderen in de laatste les allemaal succesvol een plankje doormidden geslagen. Hierna kregen de kinderen een karate diploma van Lindsey. Lindsey is een leuke karate lerares die met plezier en overgave karate spelenderwijs aanleert aan de kinderen. Wij hopen Lindsey volgend jaar weer terug te zien voor nieuwe lessen karate op BSO brood en Spelen. Oesh!

Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn