Karate workshops op twee locaties Ludens een succes

Vandaag heb ik voor twee BSO locaties van de organisatie Ludens Karate workshops mogen verzorgen. De organisatie heeft gevraagd of ik een les programma wilde bedenken om de Karate workhops aan te kunnen laten sluiten bij het thema zintuigen.

We gingen om half 11 van start met de eerste Karate workshop op BSO locatie Bikkels. De leeftijdscategorie lag tussen de vier en acht jaar. Leuk om te zien dat ik vooraf al echt werd opgewacht door de gastvrije leidsters en kinderen. De kinderen verwelkomde mij zelfs met zelfgemaakte Karate zweet bandjes, die ik uiteraard ‘verplicht’ moest opdoen (zie foto).

Karate Workshop bij de organisatie Ludens

Na het afronden van de leuke, sportieve en gezellige les heb ik in de middag een tweede workshop Karate verzorgd op de BSO locatie Petteflet.

Ook hier werd ik erg hartelijk ontvangen en stonden de kinderen te popelen om te beginnen. Ik kreeg meteen allemaal fan tekeningen en knutselwerken mee naar huis als dank vanuit de kinderen.

Er werd op beide locaties flink gezweet en enthousiast meegedaan. Prachtig om de plezier en enthousiasme van de jonge kinderen te kunnen voelen. De leerlingen hebben ervaren tijdens de les, dat het gebruiken van zintuigen erg belangrijk is. Stel je bent geblinddoekt en moet afgaan op je gehoor?  Leuk om te zien was dat niet alleen de kinderen meededen, maar ook de leidsters fanatiek meededen met het programma.

 

Hieronder een stukje geschreven door de aanwezige coördinator:

In onze voorjaarsvakantie heeft Lindsey een erg leuke karate workshop op twee van onze locaties gegeven. Lindsey sloot met de workshop heel leuk aan bij ons vakantie thema “zintuigen”, door extra aandacht te besteden aan oefeningen met horen, zien, voelen, enz. Ze deed dit op een speelse manier en gebruikte uitnodigende materialen. Daarnaast was de combinatie van karate en weerbaarheidstraining heel waardevol voor de kinderen. Het was een erg leuke workshop waar onze kinderen vol enthousiasme aan mee hebben gedaan.