Category Archives: Workshop

Workshops Karate voor BSO de Meeuw / Rivierwijkers in Utrecht

BSO Brood en Spelen Leidsche Rijn

Afgelopen zes weken heb ik een Karate cursus verzorgd voor Brood en Spelen aan BSO de Meeuw en BSO Rivierwijkers. Ik was al eerder aan de slag geweest voor de organisatie, maar dan op een locatie in Leidsche Rijn. Nu was het de beurt aan de BSO op de Mesdaglaan in Utrecht.

Ik kreeg een vaste groep kinderen, wat zowel voor de kinderen als mij heel erg fijn was. We hebben hierdoor weken lang diverse aspecten van het Karate/zelfverdediging kunnen behandelen en beproeven. Elke les konden we een stapje verder en dit vonden de kinderen ook erg uitdagend.

Wat is het een gezellige BSO. Toen ik al aankwam wandelen waren de kinderen mij al aan het opwachten. YES, de Karate juf! Ondanks de warme temperaturen stonden de kinderen en leidsters elke week weer klaar om te trainen. De kinderen waren elke week weer gemotiveerd en keken uit naar wat ze gingen leren. Wat gaan we vandaag leren? Heeft u stootkussens mee? Huh, Karate noodels? wauw cool een Karate plankje, gaan we de Kraanvogel leren?

Elke week zijn we bezig geweest met andere oefeningen en uitdagingen. We hebben o.a. gewerkt aan samenwerken, elkaar vertrouwen, reactie vormen, zintuigen gebruiken, ontwijken, zelfvertrouwen etc. Lekker fysiek bezig zijn met individuele en groepsopdrachten.

Ik heb zes weken lang met heel veel plezier lesgegeven. Uiteraard ben ik als Sensei (juf) meer dan trots op het resultaat wat we bereikt hebben binnen een aantal weken. Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen het Karateplankje door, wat beloond werd met een Karate diploma.

Brood en Spelen wederom bedankt voor de gastvrijheid, het vertrouwen in mij en hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer samenwerken.

BSO de Meeuw / Rivierwijkers op Mesdaglaan BSO Brood en Spelen Leidsche Rijn

Karate koningsspelen 2015

Met koningsspelen heb ik leuke karate/zelfverdediging workshops mogen verzorgen voor basisschool Waterrijk en Hof ter Weide in Terwijde (Utrecht). De hele ochtend was er van alles te beleven wat betreft sport en spel.

Karate was hier onderdeel van. We hebben zoveel mogelijk uit de kast getrokken van stootkussens tot het karate plankje en dit was te merken ook. Het viel mij meteen op dat de gemiddelde leerling erg sportief en positief ingesteld was om er iets leuks van te maken.

Er werd heel erg enthousiast gereageerd op Karate. Uiteraard geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.

Zeven workshops Karate bij BSO Brood en Spelen succesvol afgesloten

Vandaag heb ik de laatste les afgesloten voor BSO Brood en spelen in Leidsche Rijn. Wat waren het zeven geweldige Karate/zelfverdediging lessen. Stuk voor stuk. Prachtige zaal, goede begeleiding, enthousiaste kinderen. Met name het enthousiasme van de kinderen waardeerde ik zeer en gaven de lessen extra sfeer.

Je kunt zien dat BSO Brood en Spelen veel aandacht hecht aan sporten en bewegen voor de jeugd. Iets wat mij als Karate Sensei uiteraard enorm aanspreekt.

Zeven lessen lang hebben we gewerkt aan conditie vormen, samenwerken en individuele opdrachten, Karate technieken, zelfverdediging, zelfvertrouwen, reactie vormen en lekker fysiek bezig zijn.

De leiding van de BSO bleek zelf ook erg sportief aangelegen te zijn, en heeft ook actief meegedaan en zich in het zweet gewerkt samen met de kinderen.

Vandaag brak de laatste les aan uit de reeks. Een les waar de kinderen de afgelopen weken naartoe gewerkt hebben. De technieken werden nog kort doorgenomen, Karate noodels kwamen tevoorschijn, buikspieren werden getraind en vervolgens het Karate plankje. Met de juiste houding, techniek en zelfvertrouwen heeft iedereen het plankje doorgekregen.

Ik was uiteraard meer dan trots op het resultaat dat we de afgelopen weken hebben geboekt. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog vaak samenwerken.

Stukjes geschreven door BSO Brood en Spelen locatie Leidsche Rijn:

Karate team Utrecht heeft in het begin van de lente een workshop van 7 weken gegeven bij de bij de buitenschoolse opvang organisatie Brood en Spelen Leidsche Rijn. Deze buitenschoolse opvang locaties zijn gespecialiseerd in het aanbieden van sport en spel activiteiten. Maar voor de Karate activiteit wilde de organisatie een echte expert inhuren. Daarom kwam Lindsey iedere maandag middag een karate training geven aan de oudste leeftijdsgroep op de BSO, de 9+ groep.

Lindsey vertelde iedere les aan de jongens en meisjes dat karate alleen als verdediging gebruikt mocht worden. De kinderen leerden iedere week met veel plezier nieuwe technieken van Lindsey. De kinderen hebben onder andere stoten, trappen, verdedigingstechnieken en de Kata geleerd. De Kata is een soort dans die bestaat uit karate bewegingen. Als finale en afsluiting van de serie lessen hebben de kinderen in de laatste les allemaal succesvol een plankje doormidden geslagen. Hierna kregen de kinderen een karate diploma van Lindsey. Lindsey is een leuke karate lerares die met plezier en overgave karate spelenderwijs aanleert aan de kinderen. Wij hopen Lindsey volgend jaar weer terug te zien voor nieuwe lessen karate op BSO brood en Spelen. Oesh!

Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn

Karate workshops op twee locaties Ludens een succes

Vandaag heb ik voor twee BSO locaties van de organisatie Ludens Karate workshops mogen verzorgen. De organisatie heeft gevraagd of ik een les programma wilde bedenken om de Karate workhops aan te kunnen laten sluiten bij het thema zintuigen.

We gingen om half 11 van start met de eerste Karate workshop op BSO locatie Bikkels. De leeftijdscategorie lag tussen de vier en acht jaar. Leuk om te zien dat ik vooraf al echt werd opgewacht door de gastvrije leidsters en kinderen. De kinderen verwelkomde mij zelfs met zelfgemaakte Karate zweet bandjes, die ik uiteraard ‘verplicht’ moest opdoen (zie foto).

Karate Workshop bij de organisatie Ludens

Na het afronden van de leuke, sportieve en gezellige les heb ik in de middag een tweede workshop Karate verzorgd op de BSO locatie Petteflet.

Ook hier werd ik erg hartelijk ontvangen en stonden de kinderen te popelen om te beginnen. Ik kreeg meteen allemaal fan tekeningen en knutselwerken mee naar huis als dank vanuit de kinderen.

Er werd op beide locaties flink gezweet en enthousiast meegedaan. Prachtig om de plezier en enthousiasme van de jonge kinderen te kunnen voelen. De leerlingen hebben ervaren tijdens de les, dat het gebruiken van zintuigen erg belangrijk is. Stel je bent geblinddoekt en moet afgaan op je gehoor?  Leuk om te zien was dat niet alleen de kinderen meededen, maar ook de leidsters fanatiek meededen met het programma.

 

Hieronder een stukje geschreven door de aanwezige coördinator:

In onze voorjaarsvakantie heeft Lindsey een erg leuke karate workshop op twee van onze locaties gegeven. Lindsey sloot met de workshop heel leuk aan bij ons vakantie thema “zintuigen”, door extra aandacht te besteden aan oefeningen met horen, zien, voelen, enz. Ze deed dit op een speelse manier en gebruikte uitnodigende materialen. Daarnaast was de combinatie van karate en weerbaarheidstraining heel waardevol voor de kinderen. Het was een erg leuke workshop waar onze kinderen vol enthousiasme aan mee hebben gedaan.