Author Archives: Lindsey Weerdenburg

Workshops Karate voor BSO de Meeuw / Rivierwijkers in Utrecht

BSO Brood en Spelen Leidsche Rijn

Afgelopen zes weken heb ik een Karate cursus verzorgd voor Brood en Spelen aan BSO de Meeuw en BSO Rivierwijkers. Ik was al eerder aan de slag geweest voor de organisatie, maar dan op een locatie in Leidsche Rijn. Nu was het de beurt aan de BSO op de Mesdaglaan in Utrecht.

Ik kreeg een vaste groep kinderen, wat zowel voor de kinderen als mij heel erg fijn was. We hebben hierdoor weken lang diverse aspecten van het Karate/zelfverdediging kunnen behandelen en beproeven. Elke les konden we een stapje verder en dit vonden de kinderen ook erg uitdagend.

Wat is het een gezellige BSO. Toen ik al aankwam wandelen waren de kinderen mij al aan het opwachten. YES, de Karate juf! Ondanks de warme temperaturen stonden de kinderen en leidsters elke week weer klaar om te trainen. De kinderen waren elke week weer gemotiveerd en keken uit naar wat ze gingen leren. Wat gaan we vandaag leren? Heeft u stootkussens mee? Huh, Karate noodels? wauw cool een Karate plankje, gaan we de Kraanvogel leren?

Elke week zijn we bezig geweest met andere oefeningen en uitdagingen. We hebben o.a. gewerkt aan samenwerken, elkaar vertrouwen, reactie vormen, zintuigen gebruiken, ontwijken, zelfvertrouwen etc. Lekker fysiek bezig zijn met individuele en groepsopdrachten.

Ik heb zes weken lang met heel veel plezier lesgegeven. Uiteraard ben ik als Sensei (juf) meer dan trots op het resultaat wat we bereikt hebben binnen een aantal weken. Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen het Karateplankje door, wat beloond werd met een Karate diploma.

Brood en Spelen wederom bedankt voor de gastvrijheid, het vertrouwen in mij en hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer samenwerken.

BSO de Meeuw / Rivierwijkers op Mesdaglaan BSO Brood en Spelen Leidsche Rijn

Karate Team Utrecht opnieuw succesvol

Funakoshi Kata Cup 2015 - Lindsey Weerdenburg

Op zondag 14 juni 2015 namen acht leerlingen van Karate Team Utrecht uit Leidsche Rijn deel aan de Funakoshi Kata Cup in Alkmaar. Ruim 400 deelnemers van 37 verschillende Karatescholen waren present op het internationale Kata toernooi. Kata is een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander.

Als je ziet wat wij als jonge club al neerzetten op zulke toernooien, dan kun je als coach alleen maar meer dan trots zijn! – Lindsey –

Jacky van de Meent wist zich na een prachtige Kata reeks in de klasse tot en met veertien jaar door te dringen naar de finale. De finale ging nipt met 2-1 verloren.

Ook debutant Rooney Nguyen wist in een grote poule ver te komen en pakte een mooie tweede plaats.

Als laatste van Karate Team Utrecht mocht Lisa Wu haar opwachting maken. De tienjarige Wu wist zich overtuigend te plaatsen voor de finale. Ook de finale werd gewonnen door Lisa Wu en mocht de welverdiende gouden beker mee naar Utrecht nemen.

Miguel Mulder was heel dichtbij eremetaal. Na verlies in de halve finale mocht Miguel zich opmaken voor de bronzen finale. Helaas ging deze partij met 2-1 verloren en moest Miguel genoegen nemen met een vierde plek.

Safae, Gyan, Dean en Floris toonden veel inzet, maar vielen helaas buiten de prijzen. Wel een ervaring rijker.

Wij zijn ontzettend trots op alle leerlingen! Wat hebben we een inzet getoond en wat hebben we als club weer goed gepresteerd. Supporters en vrijwilligers bedankt! Wat waren de supporters in positieve sfeer duidelijk hoorbaar vanaf de tribunes, geweldig!. Op naar een volgend toernooi.

Over twee weken staat het Open Waterland toernooi (sparring) in Purmerend op het programma.

Artikel var Nieuwsblad Leidsche Rijn

Funakoshi Kata Cup 2015 - Lindsey Weerdenburg Funakoshi Kata Cup 2015 - Lindsey Weerdenburg

Karate koningsspelen 2015

Met koningsspelen heb ik leuke karate/zelfverdediging workshops mogen verzorgen voor basisschool Waterrijk en Hof ter Weide in Terwijde (Utrecht). De hele ochtend was er van alles te beleven wat betreft sport en spel.

Karate was hier onderdeel van. We hebben zoveel mogelijk uit de kast getrokken van stootkussens tot het karate plankje en dit was te merken ook. Het viel mij meteen op dat de gemiddelde leerling erg sportief en positief ingesteld was om er iets leuks van te maken.

Er werd heel erg enthousiast gereageerd op Karate. Uiteraard geweldig en zeker voor herhaling vatbaar.

Karate Team Utrecht wint prijzen in Rotterdam

Afgelopen weekend weer op pad geweest met zes deelnemers voor Kumite (sparring) wedstrijden in Rotterdam.

Voor de Sparring selectie was dit het eerste of tweede grote kumite toernooi. We zijn een jonge wedstrijdgroep en ik kan dan ook alleen maar trots zijn op de ploeg. Ze hebben gevochten als leeuwen. Uiteraard ben ik trots op de prestaties, maar nog belangrijker de ontwikkeling en het zichtbare plezier.

Resultaat: 1x Goud, 2x Zilver en 1x Brons – Lindsey Weerdenburg

Op 19 april 2015 hebben zes leerlingen van Karate Team Utrecht uit Leidsche Rijn meegedaan aan de 15e editie van het Charity toernooi. Ruim 300 deelnemers uit heel Nederland waren present op het Rotterdams Kumite (sparring) toernooi. De opbrengst van het toernooi ging naar ouders/verzorgers van ernstig zieke kinderen.

Het ochtend programma werd geopend met onze jongste deelnemers. Floris Sujecki won al zijn partijen overtuigend en mocht zich bekronen met het goud. Ook Dean Roestenburg plaatste zich op spectaculaire wijze in de finale door de halve finale met 8-0 te winnen van zijn tegenstander uit Amsterdam. In de finale moest hij genoegen nemen met een zilveren medaille.

De middaggroep zette de goede lijn voor de Karateclub uit Leidsche Rijn voort. Noehaila Bendada behaalde in de klasse dames 14 en 15 jaar onder de vijftig kilogram de bronzen medaille.

Als laatste van Karate Team Utrecht mocht Isabella Sujecki haar opwachting maken. Isabella heeft alles gegeven en mocht aan het einde van de dag een welverdiende zilveren medaille in ontvangst nemen.

Safae Laajab kwam nog dicht in de buurt van eremetaal. In de kleine finale om het brons verloor Laajab en moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. Jacky van de Meent die vorige week nog prijs wist te halen in Waalwijk belande nu naast het podium.

De KTU-leerlingen die meerdere dagen per week trainen in het Leidsche Rijn College gaan weer hard trainen voor het volgende evenement. Eind juni staat het volgende Kumite toernooi te wachten in Purmerend.

Wat zijn wij trots op het HELE team! Wij bedanken de familieleden en coaches voor de geweldige support!

Charity Tournament Rotterdam 2015 Charity Tournament Rotterdam 2015

Zeven workshops Karate bij BSO Brood en Spelen succesvol afgesloten

Vandaag heb ik de laatste les afgesloten voor BSO Brood en spelen in Leidsche Rijn. Wat waren het zeven geweldige Karate/zelfverdediging lessen. Stuk voor stuk. Prachtige zaal, goede begeleiding, enthousiaste kinderen. Met name het enthousiasme van de kinderen waardeerde ik zeer en gaven de lessen extra sfeer.

Je kunt zien dat BSO Brood en Spelen veel aandacht hecht aan sporten en bewegen voor de jeugd. Iets wat mij als Karate Sensei uiteraard enorm aanspreekt.

Zeven lessen lang hebben we gewerkt aan conditie vormen, samenwerken en individuele opdrachten, Karate technieken, zelfverdediging, zelfvertrouwen, reactie vormen en lekker fysiek bezig zijn.

De leiding van de BSO bleek zelf ook erg sportief aangelegen te zijn, en heeft ook actief meegedaan en zich in het zweet gewerkt samen met de kinderen.

Vandaag brak de laatste les aan uit de reeks. Een les waar de kinderen de afgelopen weken naartoe gewerkt hebben. De technieken werden nog kort doorgenomen, Karate noodels kwamen tevoorschijn, buikspieren werden getraind en vervolgens het Karate plankje. Met de juiste houding, techniek en zelfvertrouwen heeft iedereen het plankje doorgekregen.

Ik was uiteraard meer dan trots op het resultaat dat we de afgelopen weken hebben geboekt. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog vaak samenwerken.

Stukjes geschreven door BSO Brood en Spelen locatie Leidsche Rijn:

Karate team Utrecht heeft in het begin van de lente een workshop van 7 weken gegeven bij de bij de buitenschoolse opvang organisatie Brood en Spelen Leidsche Rijn. Deze buitenschoolse opvang locaties zijn gespecialiseerd in het aanbieden van sport en spel activiteiten. Maar voor de Karate activiteit wilde de organisatie een echte expert inhuren. Daarom kwam Lindsey iedere maandag middag een karate training geven aan de oudste leeftijdsgroep op de BSO, de 9+ groep.

Lindsey vertelde iedere les aan de jongens en meisjes dat karate alleen als verdediging gebruikt mocht worden. De kinderen leerden iedere week met veel plezier nieuwe technieken van Lindsey. De kinderen hebben onder andere stoten, trappen, verdedigingstechnieken en de Kata geleerd. De Kata is een soort dans die bestaat uit karate bewegingen. Als finale en afsluiting van de serie lessen hebben de kinderen in de laatste les allemaal succesvol een plankje doormidden geslagen. Hierna kregen de kinderen een karate diploma van Lindsey. Lindsey is een leuke karate lerares die met plezier en overgave karate spelenderwijs aanleert aan de kinderen. Wij hopen Lindsey volgend jaar weer terug te zien voor nieuwe lessen karate op BSO brood en Spelen. Oesh!

Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn Workshop Karate BSO Brood en Spelen in Leidsche Rijn

Drie podiumplekken voor Karate Team Utrecht

Als coach en trainer ben ik trots op de prestatie van de leerlingen. Zo’n waardering op je werk smaakt naar meer. Vijf deelnemers, drie prijzen. Twee buiten het podium, maar wel in de top 7 en top 9 klassering. Uiteraard zijn er (altijd) verbeterpunten waar we samen aan gaan werken, maar wat is de Sensei trots en hebben de leerlingen een plezier gehad.

 

Samen is het juiste woord, want je kunt het niet alleen. – Lindsey Weerdenburg –

Itosu Kata Cup in Waalwijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 11 april 2015 namen vijf leerlingen van Karate Team Utrecht uit Leidsche Rijn deel aan het Itosu Kata Cup in Waalwijk. Kata is een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander. Aan de tiende editie van het Kata toernooi namen ruim 300 Karateka deel uit Nederland en België.

De pas tienjarige Lisa Wu wist zich knap te plaatsen voor de finale. De finale werd nipt met 3-2 verloren en moest Wu genoegen nemen met een mooie zilveren plaats.

Floris Sujecki wist zich na een overtuigende Kata reeks in de klasse tot en met elf jaar door te dringen naar de finale. Ook Sujecki moest genoegen nemen met een zilveren plaats.

Als laatste van Team Utrecht mocht Jacky van de Meent haar opwachting maken. Na een verliespartij in de voorronde heeft van de Meent zich via de herkansingsreeks kunnen plaatsen voor de kleine finale. Van de Meent mocht een welverdiende bronzen plek mee naar Utrecht nemen.

Safae en Gyan toonden veel inzet, maar vielen helaas buiten het podium.

Volgende week staat het Charity Kumite toernooi (sparring) in Rotterdam op het programma.

Artikel in de Var Nieuwsblad

Itosu Kata Cup in Waalwijk Itosu Kata Cup in Waalwijk Itosu Kata Cup in Waalwijk

 

Karate workshops op twee locaties Ludens een succes

Vandaag heb ik voor twee BSO locaties van de organisatie Ludens Karate workshops mogen verzorgen. De organisatie heeft gevraagd of ik een les programma wilde bedenken om de Karate workhops aan te kunnen laten sluiten bij het thema zintuigen.

We gingen om half 11 van start met de eerste Karate workshop op BSO locatie Bikkels. De leeftijdscategorie lag tussen de vier en acht jaar. Leuk om te zien dat ik vooraf al echt werd opgewacht door de gastvrije leidsters en kinderen. De kinderen verwelkomde mij zelfs met zelfgemaakte Karate zweet bandjes, die ik uiteraard ‘verplicht’ moest opdoen (zie foto).

Karate Workshop bij de organisatie Ludens

Na het afronden van de leuke, sportieve en gezellige les heb ik in de middag een tweede workshop Karate verzorgd op de BSO locatie Petteflet.

Ook hier werd ik erg hartelijk ontvangen en stonden de kinderen te popelen om te beginnen. Ik kreeg meteen allemaal fan tekeningen en knutselwerken mee naar huis als dank vanuit de kinderen.

Er werd op beide locaties flink gezweet en enthousiast meegedaan. Prachtig om de plezier en enthousiasme van de jonge kinderen te kunnen voelen. De leerlingen hebben ervaren tijdens de les, dat het gebruiken van zintuigen erg belangrijk is. Stel je bent geblinddoekt en moet afgaan op je gehoor?  Leuk om te zien was dat niet alleen de kinderen meededen, maar ook de leidsters fanatiek meededen met het programma.

 

Hieronder een stukje geschreven door de aanwezige coördinator:

In onze voorjaarsvakantie heeft Lindsey een erg leuke karate workshop op twee van onze locaties gegeven. Lindsey sloot met de workshop heel leuk aan bij ons vakantie thema “zintuigen”, door extra aandacht te besteden aan oefeningen met horen, zien, voelen, enz. Ze deed dit op een speelse manier en gebruikte uitnodigende materialen. Daarnaast was de combinatie van karate en weerbaarheidstraining heel waardevol voor de kinderen. Het was een erg leuke workshop waar onze kinderen vol enthousiasme aan mee hebben gedaan.